Påsklamm a 6 points per 125 gram



Påsklamm med olja,rosmarin,vitpeppar & vitlök

Ingredienser:

Gör så här:

Gnid in lammsteken med olja, runt om. Strö på salt, vitpeppar och rosmarin och gnid in med händerna både under- och ovansidan.

Skiva vitlöken. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlökskivorna.

Lägg lammsteken i en ugnsfast form som är ungefär lika stor som steken. Stick in en köttermometer.

Stek i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timme tills termometern visar 60-70 grader beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. Jag kör 62 grader. Tänk på att köttet stiger 5 grader efter att du tagit ut det och lagt det i aluminiumfolie.

Ta ut steken och rulla in i aluminiumfolie och låt ligga ca 15-30 minuter. Skär köttet i skivor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0