Coq au vin

Coq au vin a 5 propoints per person+ 9 points för potatismoset

600 gram kycklingfilé
1/2 tesked salt
1/2 tesked peppar
10 skivor bacon-hårdstekta
8 schalottenlökar
10 stora vitlökar- behålles hela
1 purjolök
15 stora champinjoner
1 tesked smör att steka i
3 dl rödvin
1 dl vatten
1 matsked soja
3 lagerblad
1 tesked timjan
1 tesked maizena

Tillbehör: Potatismos

Börja med att skala potatisen, lägg dem i en gryta och koka dem i 20 minuter.
När Du satt potatisen på 20 minuter börjar du samtidigt med att skala schalottenlöken och skiva dem i båtar, skiva champinjonerna i halva ev i 4 delar samt skär purjolöken. Lägg det till sidan. Skär kycklingfileérna i stora bitar, salta och peppra och bryn dem på alla sidor i en gjutjärnsgryta(Le Creuset är absolut bäst).Häll på vin & vatten och låt koka 5 minuter. Häll i soja, lagerblad & timjan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Stek bacon, häll av överflödigt fett och lägg baconen i kycklinggrytan. Stek, schalottenlöken,champinjonerna och purjolöken. Lägg dem i kycklinggrytan och låt koka upp tills potatisen är klar i grytan brevid. Mot slutet häller du i maizena.
Smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0