Skall baka Rimbobullar till svenskaklassen idag



Rimbobullar 15st

50 g jäst 
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör 
1 msk socker 
6 dl vetemjöl 

Fyllning 

50 g Smör 
2 msk Socker 
2 tsk Vaniljsocker 

Pensling 
Ägg 

Garnering 

1 dl Florsocker 
1 msk Vatten 

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm. 

Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckande pappersformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 200° (varmluft)i ca 10 minuter.

Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0