Lussekatter a 3 points



 
ProPoints™ värde:    3
Portioner:  40
 

Ingredienser

 
  1 pkt Jäst, 50 g   
  2 pkt Saffran (i allt 1 gram)
  1/2 tsk Salt   
  1 st Ägg   
  1/2 dl Russin   
  100 g Smör   
  5 dl Minimjölk 0,1%   
  2 1/2 dl Cottage Cheese naturell 4%   
  2 dl Socker   
  13 dl Vetemjöl   

Instruktioner


Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölk och kvarg, värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Häll på resterande degspad och tillsätt saffran,  salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som får jäsa ca 30 minuter under bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 40 bitar som rullas och formas till ”katter”. Lägg på bakpappers klädd plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin. Grädda i ugn 225° ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0