Naanbröd 13 points per bröd


Recept på indisk gryta med cashewnötter a 8,5 points

Indisk gryta med cashewnötter a 8,5 points per portion.
4 personer
100 gram cashewnötter
2msk olja
2msk riven färsk ingefära
1msk garam masala
1tsk spiskummin
2msk honung
1tsk salt
1krm cayennepeppar
lite peppar
500gram passerade tomater
200gram kokosmjölk(1/2 burk)
olja till att steka kycklingen
500-600gram kyckling
Gör så här:
Mixa alla ingredienser utom kyckling, nötter och kokosmjölk till en kryddpasta.
Stek kycklingen. Häll sedan på kryddpastan samt cashewnötterna. Låt koka. Tillsätt kokosmjölken och låt puttra på medelvärme i ca 15 minuter.

Fullkornsris+indisk gryta med cashewnötter+mangochutney+naanbröd a 17 points


Galettipasta med pesto & champinjoner a ca 10 points(tills du blir mätt)


fullkornsris+tikka masala kycklingsås+mango chutney+ naanbröd ca 21 points


Minestronesoppa med massor av chili- tills du blir mätt 10 points



makaroner+krossad tomat+1 1/2 färsk chili+gräslök+bacon+morötter+champinjoner+vitlök

Grillad lax a 5 points


Rimbobullar a ca 7 points



Rimbobullar 15st

50 g jäst 
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör 
1 msk socker 
6 dl vetemjöl 

Fyllning 

50 g Smör 
2 msk Socker 
2 tsk Vaniljsocker 

Pensling 
Ägg 

Garnering 

1 dl Florsocker 
1 msk Vatten 

Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm. 

Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckande pappersformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 200° (varmluft)i ca 10 minuter.

Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras. 


Veckans vägning- plus 200gram

vecka 39- 80,3kg
vecka 40- 78,5kg
vecka 41- 77,4kg
vecka 42- 77,0kg stjärna
vecka 43- 76,0kg
vecka 44- 76,1kg
vecka 45- 74,9kg
vecka 46- ingen vägning
vecka 47- 73,9kg stjärna
vecka 48- 74,4kg
vecka 49- ingen vägning
vecka 50- 74,8kg
vecka 51- ingen vägning
vecka 52- ingen vägning
vecka 1  - 72,9kg
vecka 2  - 72,2kg
vecka 3  - 71,7kg
vecka 4  - ingen vägning
vecka 5  - 71,3kg stjärna
vecka 6  - 71,2kg
vecka 7  - 70,8kg
vecka 8  - ingen vägning
vecka 9  - 71,1kg
Vecka 10- 70,5kg
Vecka 11- ingen vägning
Vecka 12- 70,7kg

iallt -9,6kg

Ristaffel med jordnötssås a ca 10 points+ fullkornsris(så mycket du vill) 7 points



Ristaffel med kyckling i jordnötssås

4 kycklingfiléer ca 500gram
1 äpple
5 vitlöksklyftor
1dl salta jordnötter
2 msk hackad röd chili
4 msk jordnötssmör
lite limesaft
1 msk farinsocker
1-1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde 9%
1 msk smör
1/2 tsk salt

Sätt på fullkornsriset.Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplet. Skala och hacka vitlöken. Krossa nötterna i en mortel. Vispa ihop nötter, chili,jordnötssmör,lime, farin, vatten och grädde i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen i en gryta.  Lägg kycklingen i grytan med jordnötssåsen. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök.
Servera med jordnötter+äpple/vitlök+skivad banan+russin+mango chutney ovanpå

Soppa a 10 points(ät tills du är mätt)



Soppa gjord av potatis+kokta gröna ärtor+lök+vitlök med bacon till

Grötfrukost a 7,5 points



Gröt gjord på havregryn+risgryn+äpple
Rågi med smör+kycklingpålägg+syltad gurka
vatten och ett ägg

glassdrink med nougat & hallon a 10 points

lättmjölk+glass+nougat+frusna hallon+vaniljpulver

Torglionipasta med bruna champinjoner,kalkonbacon & pesto a 10 points

Torglioni+kalkonbacon+pesto+champinjoner+vitlök

Räkmacka med fullkornsbröd ca 4 points


Gott recept på pannacotta a 10 points

Kolla in på denna hemsidan...
http://smakloken.blogspot.com/2009/02/pannacotta-med-vitchoklad-och-nougat.html
dock tog jag 100gram nougat istället för 50, samt grädden var 9%

Minifullkornsbullar a 4 points per bulle

19st a 4 points per bulle
35 g (3/4 pkt) jäst
0,5 dl rapsolja
1 msk honung
3 dl fingervarmt vatten
2,5 dl frön från Urtekrams fröbakblandning
1,5 tsk salt
3 dl fullkornsmjöl
4 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke
2. Häll på honung, olja och vatten
3. Rör med en slev tills jästen löst sig
6. Blanda i salt och alla frön
7. Blanda i mjölet lite i taget. Först fullkornsmjölet
sedan vetemjöl. Rör tills degen börjar släppa
kanterna. Den ska dock vara lite kladdig.
8. Arbeta degen först i degskålen, stjälp sedan
upp degen på mjölat bakbord och arbeta den
med händerna i ca 10 minuter.
9. Jäs sedan degen under bakduk till dubbel
storlek i rumstemperatur i 60 minuter.
10. Sätt ugnen på 200 grader
11. Häll degen på mjölat bakbord och dela den
i 19 minibitar och rulla till bullar.
12. Pensla bullarna med vatten. Lägg
dem sedan med ca 5 cm mellanrum på plåt
med bakplåtspapper. Jäs dem under bakduk i
ytterligare 60 minuter.
13. Grädda bullarna tills de är gyllene, i cirka 10
minuter

Hummus+gurka+morötter a 5 points


Smørrebrøds pålägg



1st ägg 2 blå points
1st potatis 2 gröna points
Tomater 0 points

Kvällsmys a ca 16 points



gurk-och morotsstavar 0 points
5 skivor mozzarella 10 orange points
5 gröna marinerade oliver 1 blå point
hummus 5 points

Fullkornstortilla med kyckling stekt i chili a 12 points



1st fullkornstortilla 5 points
kyckling stekt i massor av chilipulver plus lite cayennepulver 5 gröna points
isbergsallad 0 points
tomater 0 points
gurka 0 points
lök 0 points
vitlök 0 points
creme fraiche 6 % med massor av vitlök i 2 orange points

Kalljäst flerkornsbulle a 6 points



3 dl mjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl fullkornsmjöl
1 dl Urtekram femkornsbakblandning www.urtekram.dk
1 msk socker
1 tsk salt
Ett halvt pkt jäst
5 dl vatten



Sagolik glassdrink a ca 6 points per glas



hallon+blåbär+banan+jordgubbar+vaniljglass+vaniljpulver+lättmjölk

Mojito a 8 points



6cl rom+25cl Ginger Ale+mynta+lime+is



Captain Morgan är den bästa romen




Schweppes Ginger Ale


Smørrebrød a 5 points



2st Currysill 2 orange points
1st rågbröd 3 gröna points
1st cherrytomat 0 points

Smørrebrød a 6 points



1st ägg 2 blå points
majonäs 10% 1 röd point
1st cherrytomat 0 points
1st rågbröd 3 gröna points

Måltid a 16,5 points



potatis 3 st 5 gröna points
Kretarulle 4,5 points
majs 2 gröna points
Hollandaisesås 3 points
rågi 1 grön point
smör på rågin 1 röd point

Veckans vägning- minus 600 gram

vecka 39- 80,3kg
vecka 40- 78,5kg
vecka 41- 77,4kg
vecka 42- 77,0kg stjärna
vecka 43- 76,0kg
vecka 44- 76,1kg
vecka 45- 74,9kg
vecka 46- ingen vägning
vecka 47- 73,9kg stjärna
vecka 48- 74,4kg
vecka 49- ingen vägning
vecka 50- 74,8kg
vecka 51- ingen vägning
vecka 52- ingen vägning
vecka 1  - 72,9kg
vecka 2  - 72,2kg
vecka 3  - 71,7kg
vecka 4  - ingen vägning
vecka 5  - 71,3kg stjärna
vecka 6  - 71,2kg
vecka 7  - 70,8kg
vecka 8  - ingen vägning
vecka 9  - 71,1kg
Vecka 10- 70,5kg

iallt -9,8kg

Grönsakssoppa


Veckans vägning- plus 300 gram

vecka 39- 80,3kg
vecka 40- 78,5kg
vecka 41- 77,4kg
vecka 42- 77,0kg stjärna
vecka 43- 76,0kg
vecka 44- 76,1kg
vecka 45- 74,9kg
vecka 46- ingen vägning
vecka 47- 73,9kg stjärna
vecka 48- 74,4kg
vecka 49- ingen vägning
vecka 50- 74,8kg
vecka 51- ingen vägning
vecka 52- ingen vägning
vecka 1  - 72,9kg
vecka 2  - 72,2kg
vecka 3  - 71,7kg
vecka 4  - ingen vägning
vecka 5  - 71,3kg stjärna
vecka 6  - 71,2kg
vecka 7  - 70,8kg
vecka 8  - ingen vägning
vecka 9  - 71,1kg

iallt -9,2kg

2st stekta fläskbitar med persiljesås+ 3 potatisar är ca 10,5 points


Fullkornspasta+bönbiffar+tomatsås a 10 points


bönbiffar a 3 points

vita bönor+rivna morötter+mosad potatis+lök+vitlök+ägg

RSS 2.0