Kräftskiva
Gjorde kantarellpajen jag hittade här... http://enbondhustrusgodispase.blogspot.com/2009/07/kantarellpaj.html
dock gjorde jag om pajskalet till
3dl grahamsmjöl
125 gram smör
2 msk vatten
samt ökade på kantarellerna till 300gram kantareller.
Använde 10% riven ost samt 9% creme fraiche.
Hela pajen 60 points, delat på 8 bitar. Dvs 7,5points per bit
Pajdeg:
3dl grahamsmjöl
125 gram smör
2 msk vatten
Gör så här:
Arbeta samman pajdegen och låt den vila i kylen i 5 minuter. Klä sedan en pajform och förgrädda i 225 grader i 10 minuter.
Fyllningen:
300 g kantareller
1 gul lök
2 dl riven ost 10%
3 dl creme fraiche 9%
3 ägg
salt
vitpeppar
Stek svampen i lite smör och salta och peppra. Lägg åt sidan. Hacka och fräs löken.
Blanda creme fraiche, salt, vitpeppar och ägg i en skål. Fördela svamp, lök och ost i pajskalet och häll sedan över äggsmeten.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 30 minuter.
Kräftorna kan Du äta obegränsat av a 5 points
Kommentarer
Trackback