Fullkornsbullar till soppa a 3propoints

22st a ca 3 propoints per bulle

50g jäst
0,5 dl olja
1 msk brödsirap
3 dl fingervarmt vatten
2,5 dl Urtekram Femkornsbakblandning
1,5 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Smula jästen i en bunke
2. Häll på sirap, olja och vatten
3. Rör med en slev tills jästen löst sig
6. Blanda i salt och alla frön
7. Blanda i mjölet lite i taget. Först grahamsmjölet
sedan vetemjöl. Rör tills degen börjar släppa
kanterna. Den ska dock vara lite kladdig.
8. Arbeta degen först i degskålen, stjälp sedan
upp degen på mjölat bakbord och arbeta den
med händerna i ca 10 minuter.
9. Jäs sedan degen under bakduk till dubbel
storlek i rumstemperatur i 60 minuter.
10. Sätt ugnen på 200 grader
11. Häll degen på mjölat bakbord och dela den
i 22 minibitar och rulla till bullar.
12. Pensla bullarna med vatten. Lägg
dem sedan med ca 5 cm mellanrum på plåt
med bakplåtspapper. Jäs dem under bakduk i
ytterligare 60 minuter.
13. Grädda bullarna tills de är gyllene, i cirka 10
minuter


Kommentarer
Postat av: Suzan

Ser gott ut!

2012-01-14 @ 20:49:39
URL: http://www.ettdussinpannor

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0