Fyndade dessa glas till 59kr styck
Foie Gras på italienskt bröd a 9propoints
Hemgjord pizza a 8propoints
Min son gjorde en fin robot i skolan
Minisemlor a 6propoints
Minisemlor a 6propoints
Lasagne+röda & gröna jalapenos+vitlökssalsa a 17propoints
Dansk krebinet+potatis+broccoli a 12propoints
http://cphfoodie.com/2011/02/13/krebinetter-som-min-mormor-lavede-dem-%E2%99%A5/
Krebinetter – 4 stk
400-500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
Mel
Rasp
Salt og peber
Form det hakkede kød og flæsk til krebinetter og krydr dem med salt og peber på begge side. Vend dem herefter i mel, så æg og til sidst rasp. Steg dem først cirka 5 minutter på hver side så de tager godt farve, skru herefter ned for farven og steg dem ydeligere 15 min til de er stegt helt igennem.
Fullkornstortilla med köttfärsås+vitlökssalsa+jalapenos+guacamole+bönmos a 19propoints
Chili con carne+creme fraiche a 16propoints
Pasta med Köttfärsås & parmesan a 14propoints
Mojito med ginger ale
Rotsellerisoppa+hembakat bröd+smör a ca 9 propoints
Grahamsscones
Fyndade Baileys till 99kr
Fyndade Amarone till 99kr flaskan
Chili con carne+creme fraiche+öl a 21propoints
Yes! Slog in 342 poäng på Wordfeud
Potatis i ugn+dansk hakkebøf+ärtor+bearnaisesås a 19propoints
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- ca. 20 g smør
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Det hakkede kød bliver lidt lettere at arbejde med, hvis du husker at tage det ud af køleskabet, 15 minutter før du begynder at lave mad. Det kan også være en fordel, at have fugtige hænder, mens du former bøfferne.
Del det hakkede kød i 4-6 klumper, form dem til runde flade bøffer, og hak forsigtigt med en kniv i overfladen på begge sider af bøfferne. Sæt en pande på komfuret ved høj varme, og smelt smørret på panden. Læg den første hakkebøf på panden, når smørret er holdt op med at bruse.Kom salt og peber på bøfferne og skru lidt ned for varmen. Steg hakkebøfferne i ca. 3-4 minutter på hver side, og server dem straks.
Ønskes en sprødere skorpe skal bøfferne vendes i mel inden stegning.
Fullkornsspaghetti med tomatsås & parmesanost+fullkornsvitlöksbröd a 14 propoints
Nostalgi!
Provade Skyr! Blåbär var bäst
Barnen gjorde en halva nutellatårta var
Pasta med kålkorv a 12propoints
Potatis & rotfrukter+griskött+creme fraiche med persilja & vitlök a 17propoints
Köp ekologiska ägg- alltid!
http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/aktuellt/kampanjer/agg/kampanjdagar2012
Håller tummarna att Ica tar bort burägg asap!
Svart kaffe+ Wasafrukost med smör
God öl!
Fullkornsbröd till soppan
Rotselleri&blomkålsoppa med ingefära och potatis+hembakat bröd+smör a ca 9 propoints
Stekt fläsk+potatis+persiljesås 10,5 propoints
Mojitotajm!
Danska fiskefrikadeller+nostalgipotatis med skal+riven morot+remoulad+broccoli a ca 15propoints
Fullkornspita med hummus- (barnen fick falafel & hummus) a 10propoints
Min sambos fantastiska chili con carne a ca 15propoints
Potatismos+dansk millionbøf a 12propoints
Fick fantastiska rosor av lilla mamma
Äter lite rester...
Sjukt god thaimat
Glass i stora lass
Rostbiff+Pommes frites+bearnaisesås a 17propoints
Frukost på jobbet 9propoints
Lite gott rödvin a 5propoints
Bröd med ankmousse
Fick detta lilla fina paket av en kollega till min sambo
Tomatsoppa med bruschetta a ca 12propoints
Fullkornsspaghetti med tomatsås & parmesanost a 12 propoints
Lunch på jobbet a 7propoints
Tortilla+köttfärsås+ vitlöks creme fraiche+röda+gröna jalapenos+bönsallad+salsa+tomater med mozzarella a ca 21 propoints
Lax+potatis&morötter i ugn+creme fraiche i vitlök+bönsallad a ca 20 propoints
Fullkornslasagne med röd+grön jalapenos+guacamole+salsa a 20 propoints
Fullkornsbullar till soppa a 3propoints
50g jäst
0,5 dl olja
1 msk brödsirap
3 dl fingervarmt vatten
2,5 dl Urtekram Femkornsbakblandning
1,5 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke
2. Häll på sirap, olja och vatten
3. Rör med en slev tills jästen löst sig
6. Blanda i salt och alla frön
7. Blanda i mjölet lite i taget. Först grahamsmjölet
sedan vetemjöl. Rör tills degen börjar släppa
kanterna. Den ska dock vara lite kladdig.
8. Arbeta degen först i degskålen, stjälp sedan
upp degen på mjölat bakbord och arbeta den
med händerna i ca 10 minuter.
9. Jäs sedan degen under bakduk till dubbel
storlek i rumstemperatur i 60 minuter.
10. Sätt ugnen på 200 grader
11. Häll degen på mjölat bakbord och dela den
i 22 minibitar och rulla till bullar.
12. Pensla bullarna med vatten. Lägg
dem sedan med ca 5 cm mellanrum på plåt
med bakplåtspapper. Jäs dem under bakduk i
ytterligare 60 minuter.
13. Grädda bullarna tills de är gyllene, i cirka 10
minuter