Påsklamm a 6 points per 125 gram

Påsklamm med olja,rosmarin,vitpeppar & vitlök
Ingredienser:
- ca 1 ½ kg lammstek x 2
- 2 msk olivolja
- 15 vitlöksklyftor
- 1 ½ msk rosmarin
- 1 ½ msk vitpeppar
- 1 ½ tsk salt
Gör så här:
Gnid in lammsteken med olja, runt om. Strö på salt, vitpeppar och rosmarin och gnid in med händerna både under- och ovansidan.
Skiva vitlöken. Skär små snitt i köttet och stoppa in vitlökskivorna.
Lägg lammsteken i en ugnsfast form som är ungefär lika stor som steken. Stick in en köttermometer.
Stek i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timme tills termometern visar 60-70 grader beroende på om du vill ha köttet rosa eller genomstekt. Jag kör 62 grader. Tänk på att köttet stiger 5 grader efter att du tagit ut det och lagt det i aluminiumfolie.
Ta ut steken och rulla in i aluminiumfolie och låt ligga ca 15-30 minuter. Skär köttet i skivor.
Kommentarer
Trackback