Kalkonpaj med tacosmak 12propoints per bit(hela pajen är 7 bitar)



Tillbehör: majs+tortillachips+jalapenos+ekologisk creme fraiche 18%
Med tillbehör blir hela rätten 18 propoints.

Hela pajen innehåller 86propoints.

Ingredienser:

Pajdeg
1dl ekologisk vetemjöl
2dl fullkornsvetemjöl
125gram ekologisk smör 80%
1/2 tsk seltinsalt
2msk vatten

Fyllning
900gram kalkonfilé
1st gul lök
1 påse tacokrydda
1dl vatten
2 ekologiska ägg
2dl ekologisk minimjölk
2dl riven ost 13%

+1msk olja att steka i+salt & peppar

Sätt ugnen på 200grader. Börja med att fixa pajskalet. Blanda ihop mjöl+smör+salt+vatten till en massa. Tryck ut massan i pajformen, gör en massa hål med en gaffel och sätt in pajformen i kylskåpet i en halvtimme.

Strimla kalkonen i små bitar och stek den tillsammans med den hackade löken. När du är säker på att kalkonen är genomstekt tillsätter du vatten och tacokrydda. Låt det puttra i 5 minuter. Vispa ägg och mjölk i en skål.

Ta ut pajformen ur kylskåpet och häll på kalkonblandningen. Häll sedan på ägg&mjölkblandningen samt den rivna osten.

Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0