Spenatsoppa med 1st ägg & 2st fullkornsvitlöksbröd a 9 points

8,5 points för hela soppan
Ingredienser
- 2 paket (à 450 g) djupfryst hackad bladspenat
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 10 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl grädde 9%
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 krm riven muskot
- 4 ägg
Gör så här
Halvtina spenaten och grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i smör några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och riven muskot. Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor. Servera med fullkornsvitlöksbröd.
Kommentarer
Trackback