Coq au vin a 8 points+ potatismos a 9 points= 17 points+ ett glas rödvin a 5 points
Coq au vin a 8 propoints per person+ 9 points för potatismoset
600 gram kycklingfilé
1/2 tesked salt
1/2 tesked peppar
8 skivor kalkonbacon-relativt hårdstekta
8 schalottenlökar
10 stora vitlökar- behålles hela
1 purjolök
18 stora champinjoner
1 tesked smör att steka i
4 dl rödvin
2 dl vatten
1 matsked soja
6 lagerblad
1 tesked timjan
1 tesked maizena
Tillbehör: Potatismos med riven parmesan i
Börja med att skala potatisen, lägg dem i en gryta och koka dem i 20 minuter.
När Du satt potatisen på 20 minuter börjar du samtidigt med att skala schalottenlöken och skiva dem i båtar, skiva champinjonerna i halva ev i 4 delar samt skär purjolöken. Lägg det till sidan. Skär kycklingfileérna i stora bitar, salta och peppra och bryn dem på alla sidor i en gjutjärnsgryta(Le Creuset är absolut bäst).Häll på vin,vitlökarna & vatten och låt koka 5 minuter. Häll i soja, lagerblad & timjan. Låt koka ytterligare 5 minuter. Stek bacon, häll av ev överflödigt fett och lägg baconen i kycklinggrytan. Stek, schalottenlöken,champinjonerna och purjolöken. Lägg dem i kycklinggrytan och låt koka upp tills det är mört. Mot slutet häller du i maizena.
Kommentarer
Trackback