Min version av Flygande Jakob a 13 points per portion

Flygande Jakob
4 portioner
900gram kalkonfilé
1 paket bacon(som skall hårdstekas i små bitar)
200 gram champinjoner
2 dl grädde 9%
1 dl creme fraiche 6%
lite chilipulver
2 skivade bananer
1/2 dl saltade jordnötter
Sätt ugnen på 225 grader.
Klipp kalkonbitarna i små bitar,bryn dem och stek tills de är helt genomstekta. Lägg de stekta kalkonbitarna i en ugnsform. Stek baconen tills de är hårdstekta. Skiva champinjonerna medans baconen steks. Lägg de stekta baconen på hushållspapper. Bryn champinjonerna lätt. Vispa ihop grädden med cremefraichen och lite chilipulver. Häll sedan gräddblandningen över kalkonen.Fördela bananskivorna,baconen & svampen över kalkonen.Gratinera 20 minuter. Häll jordnötterna över kalkonen efter halvtid, dvs ca 10 minuter efter att du satt in ugnsformen
Servera gärna med potatismos.
Kommentarer
Trackback