Rimbobullar a ca 7 points per bulle

50 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl
Fyllning
50 g Smör
2 msk Socker
2 tsk Vaniljsocker
Pensling
Ägg
Garnering
1 dl Florsocker
1 msk Vatten
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckande pappersformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 200° (varmluft)i ca 10 minuter.
Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
6 dl vetemjöl
Fyllning
50 g Smör
2 msk Socker
2 tsk Vaniljsocker
Pensling
Ägg
Garnering
1 dl Florsocker
1 msk Vatten
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Kavla ut den till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bröden i veckande pappersformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i 200° (varmluft)i ca 10 minuter.
Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.
Kommentarer
Trackback